Sötsugna kunder på Skurups Sparbank

skurupssparbank

unnamedSKURUP. Under torsdagen fyllde Skurups Sparbank 135 år. Detta firades med kaffe och tårta tillsammans med sockersugna kunder.

I torsdags fyllde Skurups Sparbank 135 år och detta firades med kaffe och tårta. Det var ett intimt firande under vilket kemin mellan kunder och de anställda på banken stod i fokus.

Daniel Svensson, marknadskommunikatör på Skurups Sparbank, säger att det finns ett flertal faktorer till att banken fortfarande finns kvar efter 135 år. Engagemanget i kommunen är stort och enligt Daniel Svensson uppskattar Skurupsborna den personliga kontakten de har med de anställda.

– Det uppskattas när de anställda känner kunderna på en personlig nivå med tanke på all digital hjälp som finns att få numera, säger Daniel Svensson.

När Skurups Sparbank grundades utgjordes den av några få anställda som arbetade från en lägenhet i Skurup, banken har sedan dess expanderat under 135 år. Enligt Daniel Svensson är banken en kärnpunkt som stärker föreningarna runt om i kommunen.

Daniel Svensson tror att banken är populär eftersom den ger tillbaka en del av sitt överskott till kommunen. Han säger att banken är en central del av Skurup och därför vill de ge tillbaka till kunderna på en lokal nivå.

– Vi planerar mycket på sikt och vi hoppas bli klara med renoveringen så det blir en trevlig lokal för kunderna att besöka. Vi hoppas stanna i minst 100 år till, säger Daniel Svensson.

Skurups Sparbank är även huvudsponsorer för Skurups Arena och enligt Daniel Svensson används idrottshallen flitigt av både idrottslag och diverse föreningar. Det finns alltid plats för utveckling enligt Daniel Svensson och ett av de pågående projekten under Skurups Sparbank är den nya idrottshallen i Rydsgård som de hoppas blir uppskattad.

Fakta:
I Skurup finns även tre andra bankkontor: Handelsbanken, SEB och ICA Maxi.

Text: Carolina Mårtensson
Bild: Daniel Svensson / Skurups Sparbank