Tung bortaförlust för Skurup IBK:s herrlag

SKURUP. Trots en stark insats räckte inte Skurup hela vägen. Röke på bortaplan blev en för svår nöt att knäcka.

Röke IBK – Skurup IBK 6-4 (2-2, 0-1, 4-1)

Som nykomling inför säsongen väntar många utmaningar för laget från orten. På förhand hade Skurup IBK:s tränare Martin Andersson inte förväntat att få något med sig från bortamatchen mot Röke nu i onsdags. Men som sakerna utvecklade sig kunde resultatet mycket väl blivit ett annat.

– Innan säsongen såg jag Röke borta som en av de svåraste matcherna. Så givetvis hade jag inga förväntningar om en seger. Men vi spelar fantastiskt bra och har lite otur som inte får med oss ett bättre resultat. Vi var värda poäng i matchen helt klart, säger Martin Andersson.

Förlusten mot Röke var lagets tredje på de inledande fyra omgångarna. Skurup ligger nu tia av tolv lag i division ett södra Götaland. Martin Andersson är dock lugn gällande lagets haltande position i tabellen.

– Givetvis är det tufft. Men jag är helt säker på att vi kommer klara oss kvar, säger Martin Andersson.

– Vi jobbar på jättebra i det defensiva och har släppt in näst minst mål i serien hittills. Sen har vi haft lite otur med hur det ser ut framåt. Där har vi varit lite ineffektiva. Men det kommer lossna. Jag vet att det kommer att gå bra, fortsätter han.

Skurups nästa match är borta mot Munka/Ljungby den 26 oktober klockan 19.30.

 

Text: Anton Ivarsson Ekman

Foto: Mediearkiv