Två smitningsolyckor under ett dygn

Pia Andersson tror inte att de kan rädda den påkörda häcken eftersom det är så sent på säsongen. ”Troligtvis kommer vi behöva gräva upp den” säger hon.

Pia Andersson tror inte att de kan rädda den påkörda häcken eftersom det är så sent på säsongen. ”Troligtvis kommer vi behöva gräva upp den” säger hon.

SKURUP. En häck och en stenmur är förstörda efter smitningsolyckor. Pia Andersson är upprörd och tror att folk smiter för att de skäms.

Den ena olyckan inträffade under natten till onsdag i Rydsgård där en bit av en häck mejats ned.
−Målsägande har hittat något som ser ut att vara en bit av en spoiler från en bil. Annars inga iakttagelser, säger Sara Schön, kommunpolis i Skurup.

Olyckan skedde hemma hos Pia Andersson. Nästan tre meter av familjens häck är förstörd.
− Jag kan tycka det är förjäkligt att de inte har sagt något och inte gett sig till känna. Det är det jag är mest arg över. Men de skäms väl, säger hon.

Pia Andersson förstår inte hur bilföraren har lyckats köra in i häcken. Troligtvis är bilen väldigt förstörd eftersom grenarna var väldigt tjocka.
− Vi hade en bil bakom häcken, så det är tur att de inte kom längre in, säger hon.

Om inte Trafikverket hjälper kommer olyckan täckas av familjens försäkringsbolag. Men häcken är fortfarande förstörd. Familjen har förlorat sitt insynsskydd och nu kommer det ta år innan den kan växa upp igen.

Den andra smitningsolyckan skedde under gårdagen i Skurup. Det är en kvinna i 60-årsåldern som anmält händelsen. Någon har kört in i hennes stenmur och sedan lämnat platsen.

Text: Sara Wizén
Foto: Pia Andersson