Uteblivna utställare ledde till besvikna besökare

SKURUP. I lördags var den årliga höstmarknaden i Folkets park. Ett tiotal utställare dök inte upp som planerat och flera besökare är besvikna på utbudet. 

Det är en grå lördagsförmiddag i Folkets park. Trots lätt duggregn och höstkyla så har en del Skurupsbor tagit sig till årets upplaga av Skurups höstmarknad. Dock blev det inte lika många besökare och utställare som väntat.

I Facebookgruppen ”Tala fritt i Skurup” uttrycker flera Skurupsbor missnöje över lördagens marknad. En del kritiserar det småskaliga utbudet och andra att marknadsföringen inför marknaden varit för dålig. Någon menar att höstmarknaden är överflödig och att det räcker med en på sommaren.

Roland Hansson, anordnare för marknaden, känner sig besviken av andra skäl. Det var ett tiotal utställare som hade anmält sig men som inte dök upp. Med fler knallar hade utbudet blivit bättre, menar han. Han ser också att det var färre besökare i år än i fjol.

– Vi hade byggt upp marknaden annorlunda om vi hade vetat att det blev färre än vi hade tänkt.

De utställare som inte dök upp åkte till andra marknader menar Roland Hansson. 

 Vi får bli tydligare. Att alla betalar innan de kommer kan vara ett alternativ.

Skurup huserar en marknad per årstid och sommarmarknaden brukar vara den mest välbesökta. Andra i Facebookgruppen är positivt inställda till marknaden och uppskattar initiativet. Trots det lägre besökarantalet för årets höstmarknad så finns inga planer att lägga ner den.

– Det blir nya tag nästa år, säger Roland Hansson.

Text: Lova Nyqvist Sköld

Foto: Arkiv