Hyresvärden rasar mot kommunens böteshot

hyresvard_rasar_620x400

SKURUP. En hyresvärd i kommunen riskerar böter efter återkommande anmälningar om fukt och mögel i en av hans fastigheter. I en skrivelse till kommunen hävdar han nu att fastigheten vanvårdats och att kommunens tillsyn är ”helt inkompetent genomfört”.

LÄS OCKSÅ: Kritiserad hyresvärd riskerar böter

Miljöinspektörer har vid ett flertal tillfällen besökt en fastighet i centrala Skurup efter en mängd anmälningar om fukt- och mögel. Under förra månaden valde kommunens tjänstemän att agera kraftfullt efter ett tillsynsbesök.

Kommunen menar att hyresvärden inte åtgärdat de problem som tjänstemännen funnit under upprepade besök på adressen under 2016–2017.

Hyresvärden risker nu böter om inte de allvarliga brister gällande fukt mögel samt ventilation löses omgående. I tillsynsprotokollet som Skurupsposten tagit del av går bland annat att läsa:

Från kommunens tillsynsrapport vid besök i september i år.

Från kommunens tillsynsrapport vid besök i september i år.

Politikerna i nämnden för miljö och byggnad har ännu inte sammanträtt och tagit ställning till om hyresvärden ska få böter. Ord står mot ord i ärendet då hyresvärden nu hävdar i en skrivelse till kommunen att det är hyresgästerna själva som vanvårdat fastigheten.

Han underkänner även kommunens sista tillsyn och kallar denna ”helt inkompetent genomfört”.

Nu på torsdag ska politikerna i nämnden ta ställning till tjänstemännens hot om böter.

Text: Niklas Loman

Vet du mer? Tipsa oss!