”Vilken ungdom går hem klockan tio på en fredag?”

 

SKURUP. Under fem lördagskvällar i november och december kommer idrottsarenan i Skurup hålla öppet för ungdomar. Tanken är att vara ett komplement till fritidsgården, som är stängd på helgen.

Att öppna arenan under helgkvällar är ett resultat av ett samarbete mellan Skurups kommun, Nattvandrarna, Fältverksamheten och föreningslivet i Skurup. Även Skåneidrotten har gått in och sponsrat föreningarna för att idén ska kunna bli verklighet.

–Vi vill se om det finns ett intresse hos ungdomarna. Förhoppningen är att verka parallellt med fritidsgården, säger Richard Andersson, ungdomskulturutvecklare i Skurups kommun. 

Jonas Karlsson, som driver Nattvandrarna i Skurup, tror att ungdomarna hänger ute för att det inte finns något för dem att göra. Nu hoppas han kunna ändra på det.

–När vi är ute och trygghetsvandrar och frågar ungdomarna varför de sitter utomhus en fredagskväll, svarar de alltid att det är tråkigt i Skurup och att det inte finns något för dem att göra. Fritidsgården är öppen till klockan tio, liksom, vilken ungdom går hem klockan tio på en fredag? Dessutom är det stängt på helgen.

Arenan hålls öppen fem lördagskvällar i rad med start den 9 november.

Text: Louise Camitz
Bild: Nellie Erberth