Vinterlov i Skurup – det här händer

Ildiko Fredholm från Chalk Paint Heaven slår tillsammans med Annika Rolfsdotter från Galleri Fjäder upp dörrarna för konst-workshop under sportlovet. Foto: Alva Kledzik

För Skurupsborna erbjuds flera aktiviteter under sportlovet, vissa sportigare än andra. Blåbärssoppa över öppen eld, övernattning på gummifabriken eller konst-workshop med Galleri Fjäder är bara några av de aktiviteter som finns att välja mellan.

Skådespelardrömmar kan bli till verklighet på Skurups bibliotek under sportlovet. Spelledaren Mattias Andersson håller i ett rollspel på där barn får skapa en karaktär från en populär barnboksserie.

Barn som har spring i benen och vill sparka boll ska bege sig till Rydsgårds Arena som arrangerar sportlovsfotboll på måndagen och onsdagen. Även Hälsopunkten i Skurup erbjuder fri träning under sportlovet och Skurups padelklubb håller padelbanor öppna för barn. Fritidsgården i Skivarp håller i biljardturnering på fredagkvällen från klockan 19.

Om man inte har myror i brallan, men lust för kreativitet och färg, erbjuds det en konst-workshop med Galleri Fjäder på Chalk Paint Heaven under sportlovsdagarna.

De senaste tre åren har konstnären Annika Rolfsdotter jobbat ideelt med konstprojekt på förskolor. Föräldrar efterfrågade fler tillfällen för deras barn att måla, och när konstnären hittade en lämplig lokal kunde workshops bli av.

Om lördagarna har butiken Chalk Paint Heaven blivit till atelje för barn. Foto: Alva Kledzik

– Många barn älskar ju att måla och rita, men har inte alltid möjligheten att måla på canvas eller bre ut sig såhär. Det är fint att få ge barnen ett sammanhang där de kan måla tillsammans, säger Annika Rolfsdotter.

För den som istället vill ut i naturen och njuta av det gröna erbjuder Församlingen Villie utomhusaktiviteter för barn klockan 14 till 16. Lekar och blåbärssoppa över öppen eld bjuds på vid ankdammen i Rydsgård bakom vindskyddet.

Biografen Biorama visar Marvelfilmen Madame Web på onsdag tillsammans med fritidsgårdarna i Skurup. Filmkväll börjar klockan 18:45 och föranmälan krävs. 

Superhjältefilmen Madame Web på Biorama i Skurup är en av sportlovsaktiviteterna i år. Foto: IGM

Fritidsgården Gummifabriken öppnar dörrarna för flera aktiviteter under sportlovet. På måndagen är det öppet för barn och ungdomar med olika funktionsvariationer. De bjuder på aktiviteter såsom biljard, pingis, pyssel och dans. Fritidsgården håller också öppet på tisdagen. På torsdagen blir det övernattning med bland annat filmmaraton och gaming för barn från årskurs 7.

Fredagen innan sportlovet är det sportlovskickoff på Skurups sparbank där barn och ungdomar får prata med ledarna om aktiviteterna under lovet. Skurups badminton gästar samt en amerikansk fotbollsförening från Ystad som ger möjlighet till att prova på sporten.

Exakta datum och tider för aktiviteter finns på kommunens hemsida.

Text: Alva Kledzik och Nea Magoo Eriksson