Abbekåskrog vill förlänga öppettiderna

Kim Andersen hoppas att få ha öppet till sent på kvällen

Kim Andersen hoppas att få ha öppet till sent på kvällen.

SKURUP. Den danska restaurangen Dinahs place arbetar för att förlänga sina öppettider under våren. Genom senare öppettider vill de att fler saker ska kunna hända i huset.

För två månader sedan ansökte restaurangen om att få ett nytt tillstånd. Nu hoppas Kim Andersen och Dinah Maranga att beskedet kommer innan den första mars. Tanken är att Dinahs place ska kunna ha öppet till midnatt utomhus och 01 inomhus.

– Vi vill kunna ha trubadurkvällar och danskvällar på fredagar och lördagar. Under sommaren hoppas vi kunna öppna upp uteserveringen och ha ännu mer musik, säger Kim Andersen.

Under hösten har restaurangen haft flera evenemang men den tidiga stängningstiden har varit ett hinder.

– Det är svårt med karaoke när folk spiser, därför behöver vi längre öppettider. Karaoke ska vara sena kvällar, en gång kom vi igång klockan 20.00 och var tvungna att stäng 21.00. Det var ju… för kort tid, säger Kim Andersen.

Redan planerade evenemang i vår har de dock inte, istället arbetar de med spontanitet.

– Jag känner en musiker som brukar ringa och säga “kan jag komma på lördag?” då tackar jag alltid ja. Vi känner många musiker och de gillar att vara här på ett litet intimt ställe. Man trivs här, säger Kim Andersen.

Text: Axel Lundström
Foto: Elle Kari Karlsson