MC-klubb utsatt för inbrott och vandalisering

SKURUP. Macklean Mc-klubb har blivit utsatt för inbrott och grov vandalisering, för fjärde gången på två veckor. Klubbadministratörer och medlemmar är uppgivna. Både med tanke på att förövarna inte är identifierade och för att vandaliseringen kostar pengar – som inte finns.

Dörrarna i klubbhuset är sönderslagna, det ligger kaffe och andra torrvaror utsmetade på golvet och den nedklottrade väggen har någon skurit upp med en kniv. Den sitter fortfarande kvar i isoleringen när Evert Persson, före detta ordförande och medgrundare för Macklean Mc-klubb, visar oss runt bland röran i klubbhuset.

-Man undrar. Varför? Vem gör såhär?

P1020084

Första gången för två veckor sedan var inbrottet av en harmlösare karaktär. Därefter trappades det långsamt upp. Gärningsmännen har använt sig av en kofot för att bryta sig in och förstöra så mycket som möjligt.

-Första gången snodde de kakor och läsk, öppnade lådor och kassaskrin. Men de tog inte en enda krona, säger Evert Persson.

Förrän nu. Evert och hans fru Kristina berättar om en nästan uppeldad femtiokronorssedel, som utgör pricken över i, i all annan förstörelse.

-Man vet inte om de varit påverkade men de verkar haft jävligt roligt iallafall, säger Evert Persson.

Det ligger en halv, svartbränd korv på golvet.

-Ja de använde inte smör i pannan precis, skrockar han.

I veckan ska försäkringsbolaget göra en värdering av skadorna och se om eventuellt skadestånd kan betalas ut. Då klubben livnär sig på pengar från medlemmarnas årsavgifter är det en begränsad budget de rör sig på.

Evert Persson tror att det är samma gärningsmän som slagit till även denna gång.

-Jag tror det är samma gäng som har varit här alla gånger. Dörren är svår att låsa, och det är de medvetna om. Man kan slå upp den med en falukorv som jag brukar säga, säger han.

Skärmavbild 2019-02-14 kl. 14.49.30Evert Persson och Henry Andersson, medlemmar i Macklean Mc-klubb.

De har haft besök under sommaren av ett gäng som använt altanen som rastgård. Evert Persson och medlemmarna satte upp en lapp där de bad besökarna att vara försiktiga med mc-klubbens utemöbler och fimpa i framställda askkoppar. Gänget som var på plats svarade med att slå sönder askkopparna och fimpa på golvet.

– Var är Skurup på väg nånstans? Polisen tog in tre sextonåringar som härjade i containrarna och släppte dom utan förhör, säger Evert Persson.

Polisen har inga spår efter misstänkta gärningsmän och de har inga ledtrådar att arbeta med i dagsläget.

Henry Andersson, klubbmedlem i Macklean Mc-klubb, plockar fimpar från golvet i klubblokalen och lägger dem i plastpåsar som bevismaterial. Trots förödelsen försöker han hålla modet uppe.

-Man måste försöka se lite positivt på det hela, även om det är svårt i dagens läge, säger han.

 

Text: Paulina Leuku Shakeri
Foto: Kazhal Mohammadi