All skolskjuts inställd i Skurups kommun

IMG_3926

SKURUP. På grund av drivbildning och hård blåst är all skolskjuts i kommunen inställd, och än är det inte klart när den kommer igång igen. Elever som inte kan ta sig  till skolan kommer få hjälp att ta del av undervisning hemifrån.

De elever som vanligtvis tar skolbussen om morgnarna blev utan skjuts idag. All skolskjuts i kommunen är inställd och kommunen vet i dagsläget inte när den kommer igång igen. 

– Vi har ju en kontinuerlig dialog men det går inte att säga ännu, först kanske senare ikväll eller imorgon. Men vi kommer lägga ut all information på hemsidan oavsett om den sätter igång igen imorgon eller inte säger kommunens skoladministratör Nina Daniel Ceihagen.

Det är ungefär 350 elever som använder sig av skolskjuts i Skurups kommun, men på grund av corona påverkas inte alla dem av de inställda bussarna då många redan har hemundervisning. De barn som egentligen ska vara i skolan blir heller inte utan undervisning, utan där får eleven och dess föräldrar ha en dialog med rektor och lärare om hur de ska lägga upp hemundervisning. Har man möjlighet att ta sina barn till skolan själv ska man göra det då skolan är fortfarande öppen.

Det finns inga siffror över hur många elever som brukar bli hemma när skolskjutsen är inställd, information som är ännu svårare att ta fram nu under corona.

Vissa kan säkert reagera på att länsbussarna fortfarande kör medan skolskjutsen är inställd. Nina Daniel Ceihagen förklarar att förutsättningarna för de två är olika. Beslutet om att ställa in skolskjutsen togs tillsammans med Bergkvarabuss, det företag som kör skolbussen i Skurup.

– De var ute och körde tidigt i morse. Det var så pass mycket drivbildning och blåste så pass att det bestämde att det inte var säkert. Vi kör ju på en del småvägar där länsbussarna inte kör säger Nina Daniel Ceihagen och sedan tillägger hon.

– Det viktigaste för oss är ändå chaufförernas och elevernas säkerhet. Det är inte värt att riskera något i onödan. 

För att få information när skolskjutsen sätter igång igen kan du besöka kommunens hemsida eller Facebooksida.

Text och bild: Karin Karltun