Detta tycker politikerna om det nya badhuset

SKURUP. Nytt styre i kommunfullmäktige innebär nytt badhus – en idé som länge varit på tapeten. Skurupsposten har pratat med oppositionspartierna om deras tankar kring det nya badhuset som ska stå klart 2026.

Från vänster: Lars Nyström (SD), Johan Bolinder (M), Anders Kristiansen (KD).

Från vänster: Lars Nyström (SD), Johan Bolinder (M), Anders Kristiansen (KD).

På torsdagen hade Johan Bolinder (M), Anders Kristiansen (KD) och Lars Nyström (SD) presskonferens på friluftsbadet där de presenterade den nya kommunstyrelsen. Under presskonferensen presenterade de även planerna på det nya badhuset som under den kommande mandatperioden ska byggas.

Badhuset ska vara integrerat med friluftsbadet som redan finns, ha en 25-meters bassäng, och stå klart 2026.

Det nuvarande friluftsbadet.

Det nuvarande friluftsbadet.

Moderaterna har länge haft ett nytt badhus på agendan och det var en fråga de drev redan förra mandatperioden.

– Det är viktigt för barnen och att de får lära sig simma. Just nu kan de bara bada två veckor i juni och två veckor i augusti, säger Johan Bolinder.

– Det ökar kommunens aktivitet och friluftsliv. Anläggningen kan även inrymma annat som till exempel bowling och restaurang. Den typen av satsningar kommer kommunen se som meriterande, säger Lars Nyström.

Med 23 av totalt 41 mandat har Moderaterna, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna majoritet i kommunfullmäktige vilket ökar chanserna för att bygget ska bli av.

Socialdemokraternas Lena Axelsson är inte emot ett nytt badhus men ser problem.

– Jag förstod idag när jag läste tidningen att det kommande styret vill att det ska vara någon extern byggherre men icke desto mindre handlar det om driftskostnaderna och dels vill jag verkligen se så det inte belastar kommunens ekonomi på något vis, säger Lena Axelsson.

Jörgen Sjöslätt, kontaktperson för Centerpartiet i Skurup, pratar också om prioriteringar för kommunens bästa.

– Det vi ser nu är en inbromsning av ekonomin, det helt enkelt tuffare ekonomiska tider, och då vill vi hellre prioritera och använda pengarna till kommunens kärnverksamheter.

Jörgen Sjöslätt fortsätter med att det är ganska badhustätt i södra Skåne.

– Om man tittar på våra grannkommuner har Ystad har ett relativt nytt badhus, Sjöbo kommun har ett badhus, Lunds kommun har ett badhus, Svedala kommun ska bygga ett nytt innebad och Trelleborg har också ett badhus. Det finns så många relativt nya badhus, om vi väntar blir det ett nytt fräscht badhus när de andra badhusen är äldre.

Text och foto: Sally Sjögren