Gamla godingar till Folkets park

Flamingkvintetten folkets park svensktoppen

SKURUP. ”Där näckrosen blommar”, ”Lilla Ann”, ”Sjätte september”. På lördag är det dags för svensktopps-klassiker i Folkets park.

– Jag ser mest fram emot rock ’n’ roll så att det blir lite ös. Men allt som får publiken att sjunga med är kul, säger Dennis Janebrink, sångare i Flamingokvintetten.

Och ska det bli sjunga av, lär det bli gamla svensktopps-favoriter från sjuttiotalet.

”Där näckrosen blommar” är en av de mest spelade låtarna på deras konserter, enligt Dennis Janebrink. Den låg etta på svensktoppen 1974, samma år som Flamingokvintetten utsågs till årets bästa dansband. En stor bedrift i dansbandens gyllene årtionde.

Bandet är ute på en stor turné, Final concert tour, men betonar att konserten i Skurup nu på lördag bara blir en vanlig dans-spelning.

– Det görs reklam för vår konsertturné Final tour concert, men där blev det lite fel. Konsertturnén har hållit på i sex år, och den fortsätter i vår. Vi spelar då i teatrar inför sittande publik. Nu blir det dans i parken, säger Dennis Janebrink.

Att spela inför sittande publik är ett sätt att få ner den 25-procentiga dansbandsmomsen till sex procent. Dennis Janebrink uppger att bandet lever på sitt gage. Merchandise, dvd och skivor är inte längre lönsamt, även om de fortfarande görs.

Om det blir några fler skivor är osäkert, men dansjobben lär fortsätta om bara hälsan håller.

Text: Linda Mankefors
Foto: Flamingokvintetten