Se den prisbelönta kortfilmen

Kortfilmpuff

SKURUP. Förra helgen representerades Skurup i Sveriges största kortfilmstävling för unga. ”Filmen har för evigt etsat sig fast hos oss”, säger juryn.

”Se Mig” gjordes av Skurupstjejerna Miriam Pettersson, Holly Jansson, Tindra Åberg och Lovisa Söderberg förra sommaren under ett filmkollo. Filmen handlar om att bli osynliggjord och förbisedd.

I våras vann filmen första pris i sin klass i den skånska filmtävlingen Pixel. Filmen gick sedan vidare till riksfinalen i Trollhättan, Novemberfestivalen, som avgjordes förra helgen.

Under Novemberfestivalen var det 43 filmer som deltog. I kategorin för bästa kortfilm i åldern 16-19 år placerade sig Skurupstjejerna på en tredjeplats.

Juryn bestod av skådespelerskan Sara Sommerfeld, regissören Emil Jonsvik och producenten Helen Ahlsson.

Deras motivering löd: ”Drabbande tematik med en klockren tonträff. Vi är otroligt berörda av både det starka skådespelet och de exakta bildvalen. En nedvänd lugg, en ledsen fot, en räddande vän. Filmen har för evigt etsat sig fast hos oss.”

Se filmen här:

Text: Oscar Kangro
Foto: Robert Qvist Photography

Fakta: Novemberfestivalen
Vad?
En årlig kortfilmsfestival i Trollhättan för unga. Under festivalen arrangeras en tävling där Sveriges bästa kortfilm utses.
Hur? Filmerna får vara max 15 minuter och tävlar i olika åldersbaserade kategorier (16-19 år och 20-26 år).
När? Sista helgen i november. Festivalen har arrangerats sedan 1996.
Källa: Novemberfestivalens hemsida