Gudrun Schyman besöker Skurups folkhögskola

Gudrun

SKURUP. Gudrun Schyman besöker Skurup.  Anledningen till besöket är visningen av filmen “Gudrun- Konsten att vara människa” i aulan på Skurups folkhögskola. Elin Hörberg som arrangerar eventet hoppas att aulan blir fylld med så många olika människor som möjligt.

Efter filmen som visas måndagen den femte november kommer publiken ha möjlighet att ställa frågor till Gudrun Schyman som är på plats på Skurups folkhögskola. Hon hoppas att det blir fullsatt och tror att det är viktigt att visa filmen för folkhögskoleelever

Elin Hörberg

Elin Hörberg

”Med tanke på  att det blir många folkhögskoleelever känns det extra viktigt eftersom historien om kvinnors kamp för rättigheter inte alltid tas upp ordentligt inom ramen för den ordinarie verksamheten” skriver Gudrun Schyman till Skurupsposten via mail.

Arrangören Elin Hörberg tror att tillställningen ska bli fullsatt och hoppas att publiken vill vara engagerad i frågestunden.

– Jag hoppas det kommer uppstå en dialog och att folk vågar ställa frågor säger Elin Hörberg.

Elin Hörberg har valt filmen för att hon tror många vill se den. Hon är dock noga med att betona att filmen inte är en partifilm.

– Filmen är ingen partifilm utan ett personporträtt. Det jag gör ska alltid främja demokrati, som är viktigt för skolan säger Elin Hörberg.

Arrangemanget som är Elin Hörbergs första på Skurups folkhögskola är ett samarbete med Doc lounge och är helt gratis för de som vill delta. I framtiden kan Skurupsborna förvänta sig ännu fler evenemang.

– Jag har tusen ideér kring vad jag vill göra. Jag har en idé om sticklingbytardag i vår. Jag hoppas kunna göra något juligt till jul säger Elin Hörberg.

Text: Axel Lundström
Foto: Mario Ochoa