Hagelskur mot Skivarps kyrkomur

SKIVARP. Någon eller några har skjutit mot Skivarp kyrkas informationstavla och stenmur. Vad för slags vapen som orsakat skadegörelsen är i nuläget oklart, men det kan röra sig om ett hagelgevär. 

Det var under måndagsförmiddagen som Marcus Ransheim, kyrkogårds- och fastighetschef i Skivarp, upptäckte att informationstavlan vid kyrkans östra entré spruckit i bitar.

– Det var fullt med kulhål på plexiglaset och ramen. Jag hittade småkulor på muren som jag tror är från ett hagelgevär, säger Marcus Ransheim till Skurupsposten.

Skivarps församling har polisanmält händelsen men polisen har ännu inte varit på plats för att undersöka skotthålen. Troligtvis ägde skadegörelsen rum under helgen som gick.

Det är inte första gången som församlingens fastigheter blivit beskjuten.

– För femton år sedan var det någon som sköt med skjutvapen genom vår verkstad, säger Marcus Ransheim.

Kulorna som hittades på muren.

Kulorna som hittades på muren. Foto: Marcus Ransheim

Mikael Svensson, kommunpolis i Skurup, tog emot polisanmälan igår och menar att varken luftgevär eller hagel kan uteslutas.

– Kulorna påminner om luftgevärskulor men eftersom det är skador på muren kan det vara hagel. Någon i byn borde isåfall reagerat för det låter rejält om det var ett riktigt vapen, säger Mikael Svensson.

Informationstavlan kommer nu att behöva plockas ned för renovering. Skivarps församling räknar med att det kommer kosta ett par tusenlappar och flera timmars arbete.

– Sådana saker brukar vara rätt dyra. Kostnaden går under vandalisering, säger Marcus Ransheim, och tillägger:

– Det är mest otäckt med vapen i byn och jag tycker synd om muren som fick en hagelskur.

Skotthålen på informationstavlan. Foto: Marcus Ransheim

Skotthålen på informationstavlan. Foto: Marcus Ransheim

Text: Kajsa Oscarson