Helgens kvalspel slutade med vinst för Skurupslagen – men en match återstår

SKURUP. Vi har tidigare skrivit om Skurupslagens kamp för att få spela kvar i Division 5 Skåne södra. Både Janstorps AIF och Rydsgårds AIF presterade starkt i helgens kval och gick vinnande ur den första av två matcher. Nu återstår returmatchen.

– Vi var aldrig riktigt oroliga. Det var en lite knackig start, men sen rullade det på väldigt bra, säger Per Viktorsson, tränare för Janstorps AIF.

Janstorps AIF vann med 4–1 i lördagens bortamöte mot Tygelsjö IK. Efter tidigt underläge med insläppt mål i elfte minuten lyckades Janstorp vända matchen till 1–1. Under andra halvlek säkrade de segern genom att sparka in ytterligare tre mål.

– Vi spelar hemma på lördag, det känns helt okej, jobbet ska göras. Vi får inte förlora med mer än tre mål. Ingenting är klart tills vi har spelat, säger en sammanbiten Per Viktorsson.

Ännu bättre gick det för Rydsgårds AIF som lyckades hålla nollan mot AC Kvarnby, och tog hem vinsten med 4–0.

– Det kändes väldigt bra, vi fick mycket bra resultat. Vi har satt oss i en väldigt bra situation, men man ska inte ta ut något i förskott, säger Andreas Hansson för Rydsgårds AIF.

Skurup har en stark närvaro i Division 5 Skåne södra. 3 av 12 lag är hemmahörande i kommunen. Vinner Janstorp och Rydsgård sina returmatcher finns det alltså fortsatt skryträtt för kommunens fotbollsintresserade.

– Vi har en bra trupp. Formen är på topp och vi kommer in med fullt självförtroende, vi har vunnit sju matcher på raken. Vi tränar och förbereder oss noga som inför alla matcher. Vi kör på som vanligt, säger Per Viktorsson.

Text: Ruben Calvo