Nu väntar kvalspel för Skurupslagen

Match mellan AIF Barrikaden – Janstorp AIF.

Efter den gånga helgen står det klart att Rydsgård AIF och Janstorp AIF får kvala för att hålla sig kvar i division 5 södra. Rydsgård skrällvann borta mot serieledarna Limhamn IF med uddamålet. Redan avhängda Janstorp åkte på säsongens tolfte förlust – 3-0 borta mot tabellsjuan AIF Barrikaden.  

För Rydsgård räckte ändå inte vinsten mot redan klara seriesegrarna Limhamn. Den närmaste konkurrenten Östra Torp Smygehuk tog en poäng hemma mot Skanör Falsterbo och lyckades tack vare målskillnad hålla Rydsgård bakom sig i tabellen. De två Skurupslagen slutar på en åttonde respektive nionde plats i årets upplaga division 5 och får därmed kvala för att hålla sig kvar i serien till nästa år.

Det tredje Skurupslaget Skurup AIF vann hemma mot BK Skansen med 3-1 och hamnar på femte plats och är klara för fortsatt spel i femman.

Janstorps tränare Micke Sander säger att helgens match inte hade någon större betydelse för dem. Som lag var de redan bortkopplade från striden om sjundeplatsen och valde att rotera och lufta flera spelare. 

Speglar placeringen er säsong?

– Ja, det gör den. Tabellen ljuger aldrig. Det är bara att konstatera. Det är aldrig roligt, men det är något vi måste acceptera. Vi har inte varit bättre, säger Micke Sander.  

Varför har det blivit så?

– Framför allt har det varit tunt med folk i många matcher. Ibland har vi fått använda 14-åringar. De har gjort det bra, men det är trots allt seniorspel, fortsätter han.

Nu väntar kvalspel för bägge lagen. För Janstorp väntar vinnaren i dubbelmötet mellan Västra Karup och Tygelsjö IK i sexan lördagen den 21 oktober. Samma dag spelar Rydsgård sin första kvalmatch borta mot antingen Hyllie IK eller AC Kvarnby, också dem hemmahörande i sexan. Segrarna över två matcher gör Skurup AIF och de andra lagen sällskap och spelar vidare i femman även nästa år.  

­ – Som lag måste vi ta oss samman och avsluta säsongen på ett snyggt sätt för att hålla oss kvar, avslutar Micke Sander.

Text: Karl Ahlqvist Foto: Janstorp AIF