Inga spår efter bilrån i Skurup

SKURUP. En man blev rånad på sin bil på onsdagskvällen. Enligt polisen är det liten chans att hitta gärningsmännen. 

Det var i går kväll vid 18-tiden som två personer i 30-årsåldern hotade en man med kniv och sedan körde i väg i hans bil. Rånet inträffade på en parkeringsplats i centrala Skurup och ingen person skadades vid rånet.

Polisen har ännu ingen gripen eller misstänkt för brottet. Enligt jourhavande förundersökningsledare Andreas Hermann ser chanserna att hitta gärningsmännen mörka ut.

– Det finns tyvärr inga spår och heller inga vittnen som framkommit, vi kommer hålla ytterliga förhör med målsägande och se om det ger något, säger Andreas Hermann.

Bilen är en Volvo av äldre årsmodell vilket betyder att polisen inte misstänker att den kommer lämna landet. Enligt Andreas Hermann är det ofta ”lyxigare bilar” som säljs vidare utomlands och i detta fall är det troligare att de kommer hitta bilen övergiven.

Mannen som är utsatt för brottet är inte känd hos polisen sedan tidigare.

– Det är en vanlig person, det är fult gjort tycker jag, säger Andreas Hermann.

På torsdagseftermiddagen är det få personer i området som säger sig ha märkt eller sett något. Flera uttrycker dock en allmän oro och anser att tryggheten i Skurup blivit sämre.

En person var ute med hunden en bit från brottsplatsen och såg vid ungefär samma tidpunkt en Volvo köra förbi ”skitfort”. Om det rör sig om den stulna bilen är oklart.

Brottet rubriceras som grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel.

Text: Markus Hjortsman