Kommunen polisanmälde klisterlapp

VarningArtikel

Förra veckan upptäckte en anställd på Skurups Kommun en klisterlapp med texten ”Varning för mångkultur” på kommunhusets brevlåda. Klisterlappen är nu polisanmäld.

I anmälan framgår det även att lappen har setts på fler ställen i kommunen och enligt Malin Ekblad, säkerhetschef i Skurups Kommun, så är det inte ovanligt med den här typen av skadegörelse.

– I de tre kommuner som jag jobbar i är det ganska vanligt med klisterlappar med olika budskap. Vi kör samma linje rakt av, är det skadegörelse så polisanmäler vi och plockar ner, säger Malin Ekblad.

Under måndagsförmiddagen var klistermärket borttaget. Att det polisanmäldes och hade dock inte att göra med lappens budskap.

– Det är inte vår uppgift att bedöma innehållet. Har du gjort åverkan på kommunens egendom så anmäler vi, oavsett om det är en smiley, en reklam för en loppis eller någonting rasistiskt, säger Malin Ekblad.

Text & Bild: Marcus Ulvsand

Faktaruta: Skadegörelse

  • Skadegörelse är när någon har skadat eller haft sönder någon annans egendom.
  • Det högsta straffet är ett års fängelse, men vanligtvis döms gärningsmannen till böter och skadestånd.
  • Om du vill anmäla skadegörelse så ringer du 114 14, och det är ofta bra att fotografera skadorna och spara dem som framtida bevismaterial.

Källa: Polisens hemsida