Nervös avslutning för klubbarna i Skurup

Fotbollsklubbar Skurup

SKURUP. För flera fotbollslag i Skurup väntar ett spännande avslut på veckan. I helgen spelas de sista och avgörande matcherna för säsongen. 

Under den kommande helgen spelar flera fotbollslag från Skurups kommun sina sista matcher för säsongen och för några lag står mycket på spel inför den avslutande omgången. Bland annat får Rydsgård chans att matchträna inför kvalspelet och för Rydsgårds AIF/ Skivarps GIF gäller det att befästa tredjeplatsen. Här är en sammanställning inför helgens matcher.

DA Div.2 Södra Götaland – Skurups AIF

För Skurups AIF i division 2 Södra Götaland återstår två omgångar och laget har chans till avancemang uppåt. En förstaplacering krävs för avancemang.

HA Div.4 Östra – Rydsgårds AIF och Janstorps AIF.

Med en omgång kvar av division 4 östra herr ligger tredjeplacerade Rydsgårds AIF i position för kvalspel mot division 3. Janstorps AIF, som ligger på sjätte plats, har däremot inget att spela för. Den sista omgången spelas på lördag och för Rydsgårds del väntar bortamatch mot Hörby FF. För Janstorp väntar bortamatch mot Kristianstadlaget VMA IK.

DA Div.4 Östra – Rydsgårds AIF/ Skivarps GIF

Det återstår två omgångar av division 4 östra dam och för femteplacerade Rydsgårds AIF/ Skivarps GIF finns det chans till kvalspel för uppflyttning. I de två kommande matcherna väntar spel mot Gärds Köpinge IF och Skabersjö DFF.

 

HA Div.5 Södra – Skurups AIF

Femteplacerade Skurups AIF har inget, mer än äran, att spela för i den sista omgången där Skabersjö, som ligger placerat kvalplats nedåt mot division 6.

HA Div.6 Sydöstra – Skivarps GoIF

En omgång återstår av division 6 sydöstra herr och för Skivarps GoIF, som ställs mot Borrby IF i den sista omgången, står mycket på spel. Både Skivarp och Gröstorps IF har inkasserat 37 poäng och på lördag avgörs det alltså vilket lag som får kvala för avancemang till division 5.

Text: Mattias Nilsson