Nye tränaren – ingen vinnare

SKURUP. Sju försök att få sina lag uppflyttade. Noll lyckade.
Skurup AIF:s nye tränare Stefan Christoffersson är knappast någon vinnare sett till historiken.

Leif Strandberg var tänkt som ny tränare för division 5-klubben Skurups AIF men avgick efter två månader på grund av låg träningsnärvaro. Ersättaren är nu tillsatt och det blir 56-årige Stefan Christoffersson, som har en lång tränarkarriär bakom sig.

– Vi hoppas att han ska kunna dela med sig av sitt kunnande eftersom vi har många yngre spelare och Stefan ska vara duktig på att motivera killarna, det är viktigt, säger Skurups AIF-ordföranden Leif Svensson.

Men sett till historiken är det ingen vinnare som klubben har plockat in. På sju försök som huvudtränare har Christoffersson aldrig lyckats vinna en serie eller lyckats med att få sina lag uppflyttade.

Det fick Marcus Gottfriden uppleva som spelare i Höllviken när Christoffersson var tränare där för två säsonger sedan.

– Det är svårt att säga varför, men han är väldigt duktig på att utveckla unga spelare, gillar sporten och är ambitiös. Jag tror nog att Skurup kan räkna med att träna mycket under Stefan, säger Marcus Gottfriden.

– Men han är jäkligt trevlig. Snäll, social och alltid en vilja om att hans spelare ska må bra och trivas. Han har alltid haft en väldig vilja, fortsätter Marcus Gottfriden.

Stefan Christoffersson har i tidigare intervjuer berättat att han förespråkar en 4-4-2-uppställning med zonspel. Dessutom vill han se ett offensivt lag som håller bollen längs marken och fyller på med ytterbackarna i anfallen.

– Det är rent allmänt en bra tränare. Jag tror nog att det kan passa Skurupsspelarna med en äldre tränare som vill spela boll. Han vill hålla den längs marken och brukar lyckas med det om bara spelarmaterialet är rätt, säger Marcus Gottfriden.

Även Skurups ordförande Leif Svensson hoppas på en spelmässig effekt med den nytillträdde tränaren.

– Vi tror att det passar vårat unga lag som är duktiga på att trilla boll längs marken. Sedan hoppas vi också att Stefans namn ska innebära några nyförvärv men vi har inga konkreta namn där än, säger han.

Klart är att Ulf Södergren blir ny assisterande tränare i klubben.

Text: Martin Tolén

FAKTA:
Klubbar som huvudtränare och tabellplaceringar:
IFK Ystad 2002–2003: Sexa och tvåa i division 5.
IFK Trelleborg 2004–2005: Sjua och femma i division 4.
Ystads IF 2006: Trea i division 5.
BK Höllviken 2013: Trea i division 4.