Nu ska Perikles ska rädda brottarna – igen

Dansband

SKURUP. Nästa lördag ska det svingas med höfterna när Perikles spelar i Folkets park.
Då kan brottningsklubben Skurups SK räkna med fler svingar på mattan även nästa år.
– Det handlar om vår överlevnad, säger ordförande Håkan Nilsson.

Runt 500 dansglada människor väntas gästa den årliga konserten med Perikles nästa lördag. Arrangörerna kan dessutom kan bjuda en timmes längre alkoholtillstånd för första gången.

Då kan Skurups SK räkna med jackpot och klirr i kassan som arrangör för spelningen.

– Det handlar om vår överlevnad ekonomiskt, det är en jätteviktig dag för hela föreningen, säger klubbens ordförande Håkan Nilsson.

Kvällen ger så pass mycket pengar i vinst att klubben kan räkna hem hela årets ekonomi på bara några timmars arbete, några summor vill dock Håkan Nilsson inte kommentera.

– Vi säljer inga lotter eller så under året utan det är den här dagen som gör så att vi går runt på ett år. Vi är en ganska liten klubb så vi klarar oss på det, Perikles drar väldigt mycket folk en sådan här kväll.

Ett tiotal medlemmar kommer att hjälpa till vid konserten och klubben kan räkna inträdet till intäkterna men står själva för kostnaderna för hyran av lokal, fem vakter och gaget till Perikles. Försäljningsintäkterna under kvällen går dock till Folkets park.

– Förr körde vi den här spelningen med Perikles två gånger om året men vi märkte av ett vikande intresse och vågar helt enkelt inte chansa. Vi vill ha säkra pengar, säger Håkan Nilsson.

Han avslöjar även att det finns skisser till planer att dra igång ytterligare en aktivitet under sommartid.

– Tanken är väl då att göra någon gemensam aktivitet med Folkets park någon gång under sommaren, vad det kan tänkas bli vet jag dock inte än.

Text: Martin Tolén
Foto: TT

SKURUPS SK
Brottarklubb som bildades 1933 och håller till vid gamla brandstationen i Skurup.
Har i dag ett 60-tal aktiva brottare, varav ett tiotal på dam- och flicksidan.
Står varje år som värd för konserten med Perikles i Folkets park.

PERIKLES
Ett svenskt dansband från Ystad som bildades 1974 och består av medlemmarna Lars Lundgren, Anders Olsson, Pex Svensson, Jan Wellbo, Joachim Sehlin.
Står bakom hitlåten ”Var ska vi sova i natt?” som är en cover på en italiensk låt kallad ”Sarà perché ti amo” av gruppen Ricchi e Poveris.