Önskad skatepark blir verklighet

Skurup kommer att få en skatepark. Foto: Pixabay

Skurup kommer att få en skatepark. Foto: Pixabay

SKURUP. Att det ska bli en skatepark i Skurup var alla rörande överens om. Vad diskussionen mellan politikerna istället kom att handla om var frågan om hur och var.

En positiv och enig församling beslutade under kommunens senaste fullmäktigesammanträde att en skatepark ska byggas i Skurup. Förslaget lämnades in av elever på Mackleanskolan och Slimmingeby skola, och det var inte första gången kommunens unga önskar en skatepark. Men den här gången landade det alltså i ett ja.

— Jag tycker det är väldigt trevligt att någon gång kunna bifalla barn och ungdomars förslag, dom är ofta väldigt kloka, säger Lena Axelsson (S) under senaste kommunfullmäktige.

De närvarande vid sammanträdet var överens om att Skurup ska få en skatepark och replikskiftena kom istället att handla om var den ska ligga och hur finansieringen skall ske.

Jörgen Söderslätt (C), som även var först ut med att yrka bifall i frågan, ville gärna se en placering i närheten av Prästamosseskolan och titta närmare på att söka stöd från Boverket.

— Det viktigaste är att vi från politikens sida säkerställer att det ska byggas en skateramp och sen får vi ha förtroende för att serviceförvaltningen arbetar fram en lämplig placering, säger Johan Bolinder (M) under stämman.

Text: Andreas Persson