Dags för intagning till MFF-akademin: ”Tre år i rad med tre pass i veckan”

Foto: Pixabay

Ett 50-tal barn har anmält sig till tisdagens intagningsträning för MFF-akademin i Skurup. Foto: Pixabay.

SKURUP. På tisdag är det dags för fotbollsspelande tolv- och trettonåringar att bege sig till Nils Holgerssonhallen för intagningsträning till MFF-akademin.

I dag är det sista anmälningsdagen till tisdagens intagningsträning för Malmö FF:s fotbollsakademi, MFF-akademin, dit fotbollsintresserade sjundeklassare kan söka. När Skurupsposten under förmiddagen pratade med Mladen Blagojevic, fotbollsansvarig på akademin i Skurup, hade 52 barn, 36 killar och 16 tjejer, anmält sig till intagningen.

– Vi får se när vi är klara hur många som vill börja och hur många vi tycker är motiverade till att börja. Det handlar inte så mycket om fotbollskunskap i grunden utan vilken vilja man har. Det är tre år i rad med tre pass i veckan som du ska orka gå igenom, berättar han.

Intagningsprocessen går ut på att barnen delas upp i lag som sedan möter varandra i matcher i Nils Holgerssonhallen. Barnen bedöms sedan av ett antal personer, men hur många som kommer in är ännu inte bestämt.

– Vi hade en uttagning förra året men då kom alla in. Vi har en stor skola så vi är inte begränsade av platser på det sättet. Vi har inte bestämt hur det kommer se ut här, först och främst vill vi se, säger Mladen Blagojevic.

På frågan om elever får träna fotboll även om skolarbetet skulle ligga efter svarar Mladen Blagojevic att man inte kan bestraffa någon, men att skolan har koll på eleverna.

– Vi har koll på dem. Vi får samtal och mail från deras lärare om att de behöver hinna ifatt i matte och om de kan göra de under träningstid. Så där har vi kommunikation med lärare och barn snarare än regler.

Text: Mattias Nilsson


FAKTA: Här har Malmö FF akademier: 
Fjälkingeskolan, Kristianstad
Gottorpskolan, Malmö
Hagalidskolan, Staffanstorp
Killebäckskolan, Lund
Korsavadsskolan, Simrishamn
Korsbackaskolan, Kävlinge
LA School of Sports, Landskrona
Linåkerskolan, Svalöv
Malmö Idrottsgrundskola, Malmö
Norreportskolan, Ystad
Pilängskolan, Lomma
Prästamosseskolan, Skurup
Ringsjöskolan, Höör
Rutsborgskolan, Bjärred
Toftanässkolan, Malmö
Västerskolan, Hässleholm
Vårboskolan, Arlöv

 Källa: mff.se