Storturnering när padeleliten kommer till Skurup

Nu är det klart, Sveriges högst rankade spelare kommer till Skurup när en av landets största padelturneringar spelas. 

Lasse Håkansson, 69, ordförande för Skurups padelklubb.

Lasse Håkansson, 69, ordförande för Skurups padelklubb.

SKURUP. Mellan den 5 och 7 november arrangeras Swedish Padel Tour (SPT) av Skurups padelklubb. Turneringen är den sjunde och sista i ordningen för 2021 och anses vara en av Sveriges största padelturneringar. De bäst rankade spelarna i Sverige kommer till Skurup för att göra upp om SPT-titeln.

– Det är bland det största som har hänt i Skurup i ett idrottssammanhang sedan Ingemar Johansson var här, världsmästaren i tungviktsboxning. Han boxades i Folkets park 1963. Normalt är det storstäderna som arrangerar dessa tävlingar, säger Lasse Håkansson, ordförande i Skurups padelklubb.

Arrangemanget kommer bli en utmaning för klubben. Med 350 deltagande spelare väntas storpublik.

– Jag är jäkligt stolt över att vi får arrangera tävlingen, men jag är även nervös för att det innebär en hel del planerande, vi kommer fylla hallen med människor som vill ha underhållning och då måste vi se till att de får det, säger Lasse Håkansson.

Anna Åkerberg, rankad tvåa i Sverige på damsidan, André Schlyter, rankad 15 plats och Christoffer Persson, rankad 14 plats i Sverige på herrsidan.

Anna Åkerberg, rankad tvåa i Sverige på damsidan, André Schlyter, rankad 15 plats och Christoffer Persson, rankad 14 plats i Sverige på herrsidan efter ett träningspass på Skurups padelklubb.

Två av Sveriges främsta spelare kommer att delta i turneringen. Anna Åkerberg, 31 som är rankad tvåa på damsidan och Christoffer Persson, 32 som är rankad plats 14 i Sverige på herrsidan. Båda har Skurups padelklubb som hemmabas när det gäller träning och kommer att tävla för klubben We Are Padel Skurup.

I och med lättnader av coronarestriktioner är det upplagt för publikfest. Skurups padelklubb räknar med att cirka 500 personer kommer att befinna sig i hallen om dagen, inräknat med deltagare och publik.

– Jag ser fram emot att spela på hemmaplan, det ska bli kul och vi går för att vinna, säger Anna Åkerberg.

– Det kommer bli fullt hus, jag spelar alltid för att vinna och hoppas gå hela vägen såklart, lägger Skurupsbon Christoffer Persson till.

Turneringens prispott ligger på sammanlagt 120 000 kronor som delas ut till de fyra bästa lagen, där vinnarna får dela på 60 000 kronor.

– När det gäller poäng, pris och merit så är det en av Sveriges största turneringar, endast SM är större, säger Kent Persson, pressansvarig på Svenska padelförbundet.

Text och Foto: Maen Hermez