Peking lämnar över OS-facklan till Skurups bibliotek

Louise Persson är barnbibliotekarie på Skurups kommun.

Louise Persson är barnbibliotekarie på Skurups kommun. Foto: Mattias Nilsson

 

SKURUP. OS i Peking avslutas söndagen den 20 februari. Redan dagen efter drar Skurups bibliotek igång arrangemanget Bok-OS. Men istället för olympiska spel, står bibliotekets förkortning för osannolika spel. 

 

De osannolika spelen består av en sjukamp som äger rum på biblioteket i Skurup för barn och unga från 6 år och uppåt. Där utmanas deltagaren bland annat i bokskattjakt, bokdomino och att bygga det högsta boktornet.

– Vi fick ett tips om att anordna det här evenemanget till sportlovet, och vi tyckte att det lät väldigt roligt, säger barnbibliotekarien Louise Persson. 

 

Det är första gången på två år som biblioteket i Skurup anordnar ett större evenemang på plats i bibliotekets lokaler. Till skillnad från OS i Peking kommer det dock inte koras någon vinnare av Bok-OS. Istället kommer alla som deltar på plats i biblioteket att få ett diplom. Det finns även möjlighet att utföra tävlingsgrenarna hemifrån.

– Men gör man det så får man inget diplom, säger Louise Persson. 

 

Instruktionerna för hur Bok-OS kan utföras hemifrån kommer att skickas med i en så kallad lovpåse som den nyfikna kan hämta på biblioteket. Utöver instruktionerna för de osannolika spelen innehåller påsen även en lånebok, en lista med boktips och lite pyssel. Påsarnas innehåll är uppdelade i åldersgrupperna 6 – 9 år, 9 – 12 år och tidigare tonår. 

 


Det här händer på Skurups bibliotek under sportlovet

Lovpåse, från 6 år och uppåt
Kan hämtas ut under hela veckan. Varje påse innehåller en bok och en kort beskrivning av boken kommer att stå på utsidan av påsen.

Bibliotekshäng 22/2 kl. 15, 9 – 12 år
Biblioteket bjuder in till boksamtal och bjuder på fika. Föranmälan krävs, men det finns inget maxantal utsatt.

Mer information om vilka aktiviteter som erbjuds på Skurups bibliotek under sportlovet hittar du här!


Text: Hanna Viberg
Foto: Mattias Nilsson