Pensionärer skeptiska trots höjd pension

SKURUP. Regeringen höjer pensionen med upp till 600 kronor i månaden genom den nya höstbudgeten. För vissa pensionärer innebär detta att de kan betala hyran, andra har redan så det räcker. Men alla Skurupsposten talar med tvivlar på att de faktiskt kommer få det bättre.

Hallå där! Vad kommer du göra med de extra kronorna?

IMG_6607

Hans Håkansson, 77
– Jag är väldigt tveksam till att det faktiskt blir mer pengar i slutändan. Men jag har allt jag behöver. Jag lever inte riktigt på marginalerna.

IMG_6614

Gunilla Paulsson, 71
– Jag har nog allt jag behöver. Köpa nya golfklubbor kanske. Jag trivs bäst hemma och på golfbanan.

Ebba Svensson, 87 (ej på bild)
– Det går till hyran. Jag skulle också behöva gå till fotvården. Men jag tror att regeringen tar igen pengarna i skatt, man blir lurad ändå.

IMG_6622

Siw Engh, 80
– Jag ska betala hyran, som går upp. Man har ju bara pengar så det precis räcker. Det är inte så att jag kan unna mig, jag har inte gått på restaurang på 20 år.

FAKTA: Pensionärers ekonomi

  • EU-organet Eurostat bedömer att 309 000 svenskar över 65 år låg under fattigdomsgränsen 2019. Det är 15,2 procent av Sveriges pensionärer.
  • Nio av tio pensionärer kommer att få mer pengar genom nya satsningar som presenterades i regeringens höstbudget. De som har en allmän pension på mellan 9 000 och 17 000 kronor per månad får ett pensionstillägg på upp till 600 kronor varje månad. Dessutom kommer skatterna sänkas.
    LÄS MER: Så påverkar budgeten pensionärerna

Text och bild: Leo Nyström

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Så påverkar budgeten pensionärer | #skurup20

Kommentarerna är stängda.