Restaurang i Skivarp med i prisrace

hortebrygga_10

I mars kommer Sveriges bästa restauranger utses på en gala i Göteborg. Skivarpsrestaurangen Hörte Brygga har chans att ta hem ett av de finaste priserna.

Sedan tretton år tillbaka har Sveriges bästa restauranger korats på White Guide Galan, som går av stapeln i början av mars. När  nomineringarna inför årets upplaga offentliggjorts, så var fem skånska restauranger inkluderade bland dessa – en av dessa är Hörte Brygga i Skivarp.

Under årets har närmare 800 restauranger testats av galajuryn, och Hörte Brygga är nominerade i kategorin ”Årets värt en resa”. Restaurangen öppnades för tre år sedan och drivs av Emma Andersson Sjöstrand och Martin Sjöstrand. Den senare säger sig vara stolt över nomineringen.

– Det är jätteroligt, vi är superstolta. Och nu finns ju en möjlighet att fler upptäcker restaurangen, säger Martin Sjöstrand.

Så sent som i höstas vann Hörte Brygga pris för ”Årets innovatör” på Restauranggalan, och kockarna på restaurangen jobbar framför allt med närliggande skånska gårdar. Martin Sjöstrand tror att hemligheten bakom restaurangens framgång är att den är ”genuin”.

– Jag tror att grejen är att vi till 100 % tror på vad vi gör, vi jobbar med hjärtat och vi kompromissar inte, säger Martin Sjöstrand.

Text: Marcus Bornlid Lesseur