Skurups pensionärer hoppas på guld och gröna skogar

Hasse 'Kvinnaböske' Andersson längtar efter att få spela i Skurup igen

Hasse ’Kvinnaböske’ Andersson längtar efter att få spela i Skurup igen.

SKURUP. Tillvaron för Skurups pensionärer har varit mörk under rådande coronapandemi. Nu hoppas Hasse ’Kvinnaböske’ Andersson kunna sprida ljus över tillvaron.

Om SPFs Skurups avdelning får som de vill, kommer Hasse Andersson att genomföra en konsert för föreningens medlemmar. Ordförande Kjell Bengtsson är hoppfull om att myndigheterna kommer tillåta att konserten blir av.

—Vi har skickat in en ansökan till polismyndigheten om att få tillstånd för Hasse att uppträda under vårt månadsmöte den 21 oktober. Men vi väntar fortfarande på svar.

Kjell Bengtsson säger att konserten skulle betyda mycket för medlemmarna i SPF, då bristen på umgänge har varit påtaglig sedan pandemin startade i mars.

—Det skulle betyda otroligt mycket för våra medlemmar att Hasse skulle komma hit. Våra medlemmar behöver detta så att vi kan skingra ensamheten som många har känt sedan samhället började stänga ner.

IMG_0053

Kjell Bengtsson jobbar för att konserten med Hasse ’Kvinnaböske’ Andersson ska bli av.

Sångaren och låtskrivaren Hasse ‘Kvinnaböske’ Anderssons år har, likt hans musikerkollegor, kantats av inställda föreställningar. Men för Hasse har det varit skönt, då han sällan har haft så mycket ledig tid som i år.

—Jag har inte varit ledig så här många dagar sedan ungdomen, men det har resulterat i att vår trädgård aldrig varit lika fin som den är nu, säger han med ett skratt.

Han tillägger att en fin trädgård ändå inte väger upp för saknaden av att få spela inför publik.

Sedan i mars har Hasse, bortsett från livestreamade konserter, enbart genomfört ett framträdande. 

Text: Ebbe Gertten
Foto: Agneta Bengtsson