Skurupsbon för glad för Biggest Loser – därför lämnade hon

Idag präglas Sandra Jönssons vardag av ett nytt jobb på en myndighet i Malmö, och crossfit-träning någon gång i veckan. Foto: TV4

Efter ett nytt jobb på en myndighet i Malmö ser Sandra Jönssons vardagsrutiner något annorlunda ut. På kvällarna någon gång i veckan blir det också crossfit-träning.  Foto: TV4

SKURUP. Skurupsbon Sandra Jönsson var för glad för att ta sin viktnedgång på tillräckligt stort allvar. I alla fall enligt “soldoktorn” Mikael Sandström. Därför valde hon att lämna programmet redan i avsnitt två. 

– Jag var positiv och det var fel, säger 29-åringen till Skurupsposten.

Det är Skurupinvånaren Sandra Jönssons tur att kliva upp på vågen framför kamerorna under inspelningen av årets säsong av Biggest Loser. När siffrorna pressas fram på skärmen tacklar hon viktbeskedet med höjda ögonbryn, vidgade pupiller och mungipor som lyfts. 133,7 kilo är ett bättre resultat än hon väntade sig. 

Tills TV-personligheten doktor Mikael kommenterar siffran. 

– 133,7 kilo är alldeles åt helsike för mycket, säger doktor Mikael med en allvarlig ton. 

I årets säsong kliver tolv deltagare in i Ekolsunds slott för att påbörja sin resa mot vad som själv beskrivs av TV4 som “en chans att förändra sina liv genom att bryta osunda livsmönster och bli av med farlig övervikt”. Först ut att lämna blev just Sandra Jönsson efter att hon självmant valt att packa väskan. 

–  Jag tycker man ska få vara glad och positiv, även om man är överviktig, säger 29-åringen.

Efter noga genomförda intervjuer blev Sandra Jönsson en av de utvalda att delta i årets upplaga.

Efter noga genomförda intervjuer blev Sandra Jönsson en av de utvalda att delta i årets upplaga. Foto: TV4

För ett år sedan visste inte ens Sandra Jönsson om att programmet existerade. Men efter att ha scrollat igenom sin Facebook-feed en dag i maj dök ansökan upp framför ögonen på henne.

– Jag tänkte inte så mycket. Där var en annons och man kunde ju söka så jag tänkte “varför inte?” liksom.  

Men sejouren på slottet blev allt annat än långvarig. Hemlängtan växte större och större och omställningen blev för tuff. Till slut rann bägaren över för Sandra Jönsson, som lämnade programmet redan i avsnitt två.

– Det var verkligen skitjobbigt. både fysiskt och psykiskt. Man kliver in i någon slags bubbla och ska förändra sitt liv från en dag till en annan.

Och i efterhand tycker Sandra Jönsson att bilden som ges av henne i TV är felaktig. 

– Det kändes som att jag framställdes som oseriös, som att jag inte tog min viktnedgång på allvar, säger hon. 

– Jag oroade mig redan under inspelningsdagarna att det skulle bli så här, så därför pratade jag med dem [TV4] om det. De lovade mig att inte få mig att framstå på det sättet.

Programmet har tidigare fått utstå kritik från gamla deltagare för att vara bidragande till kroppshets. 

Skurupsposten har sökt TV4 för en kommentar. 

Text: Oliver Kertes Foto: TV4