Utlovad badbrygga försenas: ”Inte klar till sommaren”

SKURUP. Den badbrygga som utlovats stå klar på Mossbystrand till sommaren 2023 blir försenad. Ett förslag att förlänga bryggan har höjt prislappen rejält, och nu är frågan om politiken är villig att stå för den högre notan.

”Så länge inte ryssen attackerar så är bryggan färdig till sommaren”

Så sade Skurups kommuns infrastrukturstrateg Corfitz Nelsson för ett halvår sedan, och sedan dess har mycket hänt. Ryssland har visserligen inte invaderat Sverige, men politikerna vill göra bryggan längre. Resultatet är att bygget skjuts fram.

– Den nya planen är att bryggan ska bli runt 125 meter, med ett djup på över två meter vid bryggslutet. Nu är det upp till kommunens politiker att ta ställning till den nya prislappen, säger Corfitz Nelsson.

– Vi pratar om ett tre gånger högre pris än det ursprungliga, eller mer.

Enligt kommunstyrelsens förra ordförande Lena Axelsson har förhoppningen alltid varit att ha bryggor som går att dyka från, men Mossbystrands långgrunda havsbotten har inneburit hinder för detta.

Den nya längden har förlängt tidsramen för projektet, och Corfitz Nelsson svarar tvärsäkert att bryggan inte kommer att vara klar så snabbt som de tidigare lovat.

– Bryggan är inte klar till sommaren. Vi vet inte när den blir klar, men i varje fall inte till sommaren, säger han.

Text: Oscar Lundberg