Prova-på-mässa i Skurup lockade ungdomar till Sparbank Arena

Skurups Badmintonklubb var en av föreningarna på mässan.

Skurups Badmintonklubb var en av föreningarna på mässan.

SKURUP. I går var det premiär för “prova-på-mässan” i Skurup, där föreningar och organisationer samlades för att inspirera och rekrytera nya medlemmar.

Rikard Jönsson, ordförande för Skurups scoutkår, tyckte att mässan var ett trevligt och bra initiativ från kommunen.

-Det verkade populärt bland ungdomarna, och det var flera som kom förbi. Jag trodde det skulle vara mer folk där bara, säger Rikard Jönsson.

Skurups scoutkår anordnade aktiviteter tillsammans med kårer från Skivarp och Rydsgård, som alla på mässan fick delta i. Att göra upp eld med tändstål, grilla pinnbröd och en form av skattjakt var några av övningarna som man fick prova på hos scoutkåren.

Mässan arrangerades under söndagen på Skurups Sparbank Arena. 24 ideella föreningar och organisationer var där för att värva medlemmar och deltagare. Satsningen görs för att öka känslan av delaktighet, och syftet är att barn och ungdomar ska ha en meningsfull fritid.

Göran Petterson från Komdra teatersällskap, var också mycket nöjd med dagen.

-Det är redan några som skrivit upp sig, och vill komma och spela teater. Det kunde varit lite mer folk, men man får göra det fler år, så man når ut till fler. Jag tycker det är roligt att kommunen gör detta, säger Göran Pettersson.

Martin Kalén, fritidsstrateg i Skurups kommun, berättar att deras ambition var att aktivitetsdagen ska fortsätta att arrangeras, men dagen ska först utvärderas tillsammans med de olika föreningarna.

Text: Martina Stanley

Foto: Karolin Johansson