Klubbstuga drabbad av inbrott – lotter värda 25 000 försvunna

RYDSGÅRD. I förra veckan utsattes Rydsgård AIF för inbrott. Dörren till klubbstugan var uppbruten och kassaskåpet borta.

Det var på söndagsmorgonen den 18 september som kanslisten Roland Svensson möttes av uppbrutna dörrar till Rydsgårds AIFs klubbstuga. Förövarna hade slagit in ytterdörren, tagit sönder flertalet innerdörrar och stulit föreningens kassaskåp. I kassaskåpet fanns 700 Sverigelotter och 150 Bingolotter för ett värde på cirka 25 000 kronor.

Rydsgårds AIFs klubbstuga där fotbollslagen håller till under möten och sammankomster.

Rydsgårds AIFs klubbstuga där fotbollslagen håller till under möten och sammankomster.

Det är första gången som föreningen drabbats av inbrott och enligt Roger Svensson som är styrelseordförande tar klubben nu lärdom av detta.

– Vi kommer larma alla dörrar och se till att vi inte har så stora lager av lotter. Var vi förvarar våra lotter kommer också att ändras, säger Roger Svensson.

Polisen har inte hittat några spår eller iaktagelser från händelsen.

En ny ytterdörr var på plats redan samma kväll och resten av skadegörelserna ska åtgärdas under veckan. Hur mycket ersättningen klubben kommer få är fortfarande oklart.

– Förstörelsen har varit jobbig, säger Roger Svensson som tillägger att föreningen nu inväntar svar från försäkringsbolaget.

Polisen har inte kunnat hitta några spår av förövarna och fallet är nu nedlagt.

Text: Stina Zinsmeister
Foto: Rydsgårds AIF och arkiv