Otydlig skyltning vid avspärrad väg

Det sitter ingen orange pil som visar hur trafiken led som vid bommarna på Kyrkogatan.

Det sitter ingen orange pil som visar hur trafiken led som vid bommarna på Kyrkogatan.

SKURUP. Bilister tvingas vända innanför avspärrningen vid vägbygget på Kyrkogatan. Trots det planerar kommunen inte att göra skyltningen för trafikomledning tydligare.

Det uppstår förvirring vid vägavspärrningen på Kyrkogatan. Bilister som kör i riktning mot kyrkan har fått vända precis framför de orangea bommarna. Vissa trafikanter har också passerat skyltarna och vänt inne på det avspärrade området.

Direkt i anslutning till bommarna sitter ingen orange pil som signalerar hur trafiken leds om. Den som exempelvis kommer från torget och svänger höger ut på kyrkogatan får därmed ingen information om hur man kommer till slingan för omledning.

– Från torget är det inte utmärkt men vi har märkt upp huvudlederna, säger Peter Dahl som är projektledare på gatukontoret.

Kyrkogatan är delvis avstängd till 12 december i år. Trafikanter som kommer från järnvägsstationen uppmanas köra via Södergatan och Jörgensgatan.

Bild: Skurups kommun. Kyrkogatan är delvis avstängd till 12 december i år. Trafikanter som kommer från järnvägsstationen uppmanas köra via Södergatan och Jörgensgatan.

Att det finns bilister som kört ända fram till bommarna förvånar honom.

– Förhoppningsvis ser någon som kör där avspärrningen tio meter tidigare. Annars blir jag lite orolig för vem som kör bil.

Planerar ni att förtydliga skyltningen?

– Nej. Vi har inte fått till oss något missnöje med avstängningen och det får vi vanligtvis fort om folk inte är nöjda. Jag har bara en kollega som fått ett telefonsamtal.

– Det får bli inlärningsbeteende helt enkelt, säger Peter Dahl.

Vägarbetet på Kyrkogatan förväntas pågå till den 12 december.

Text och foto: Lovisa Svedlund