Fars Hatt har lagt hatten på hyllan – igen

Återigen ekar det tomt på Fars Hatt. Den tidigare hyresgästen har dragit sig ur driften av Skurupskrogen sedan ett halvår tillbaka. Fastighetsägaren Dan Persson är hemlighetsfull om vad som händer med krogen framöver.

Det har varit många turer kring driften av Fars Hatt vid E65 mellan Skurup och Ystad. För sex år sedan brann vägkrogen ner. Den byggdes upp igen i lagom tid till coronapandemin, som gjorde det svårt med en nystart. 

För två år sedan ville ägaren Dan Persson sälja restaurangen. Då dök hyresgästen konditori Ambrosia upp. De skulle driva Fars Hatt i samma anda som tidigare med husmanskost, kombinerat med konditori. Nu har Ambrosia kastat in handduken. 

Enligt Dan Persson skedde detta för ett halvår sedan. Han är dock optimistisk, ny drift av Fars Hatt är inte längre bort än en månad. Vad som är i görningen är han hemlighetsfull om. 

 – Jag måste prata med några innan jag kan uttala mig om det, säger Dan Persson i telefon. 

Skurupsposten har försökt nå konditori Ambrosia, utan resultat. 

Text och bild: Dina Aarnes

Fars Hatt har varit ett lunchställe för vägresenärer på E65an sedan 70-talet.