Beslutet om hundrastgård dröjer

14786913_10154576298925758_1221309303_o

I somras kom förslaget. Månader senare är det fortfarande oklart om skurupsborna kommer att få en hundrastgård eller inte.

I augusti i år skickade Ilse Karlsson in ett medborgarförslag till kommunen. Hon vill ha en hundrastgård då det just nu inte finns någon. Detta menar hon att hon inte heller är ensam om att önska.

”Vi är många i Skurup som pratar om hur bra det skulle vara med en rastgård. Jag har själv en hund som måste springa av sig men det är ju koppeltvång på de flesta ställen.” skriver hon bland annat i sitt inskickade brev.

Bengt Andersson, ordförande på samhällsbyggnadsberedningen, säger att han i dagsläget inte vet när ett beslut kommer tas.

– Det är inget jag kan svara på då vi inte har behandlat frågan än. Om vi kommer att göra det innan årets slut vet jag inte heller än.

Detta är något som får hundägare i Skurup att ledsna. ”Kommunen tyckte att hundägare kunde rasta vid Brukshundklubben. Så insatta är dom…” skriver en kvinna i gruppen ”Hundägare i Skurup.”

Varför Brukshundsklubben inte fungerar som rastgård tycker en del beror dels på att det är en avsedd plats där människor ska träna sina hundar och inte vill bli störda. Området där är heller inte inhägnat. Detta enligt personer i samma Facebookgrupp.