Skurupsposten erfar – Jan Björklund avgår

SKURUP. Efter en dryg timme av motstridiga uppgifter gällande Jan Björklunds avgång bekräftar han spekulationerna och meddelar att han avgår som partiledare för Liberalerna på en pressträff i riksdagen.

Detta var i enlighet med den källa Skurupsposten tidigare varit i kontakt med, som uppgav att ”det lutar mot det”.

När Skurupsposten först sökte Liberalernas lokala ordförande Eva Hallmer Lindahl var hon ovetande om uppgifterna, men kommenterade strax innan Jan Björklund själv offentliggjorde beslutet att det inte var helt oväntat att han drar sig tillbaka.

— Han har ju suttit länge och vi har haft vikande opinionssiffror så det är ingen chock direkt, säger Eva Hallmer Lindahl.

Gällande vem Skurupsliberalerna hoppas på som efterträdare ville hon inte uttala sig om.

— Vi hade ju Birgitta Olsson som favorit tidigare, och det blev ju som det blev med det. Men någon som driver den socialliberala linjen skulle passa oss i Skurup.

Det var strax innan klockan två på onsdagen som Dagens Industri gick ut med uppgifter gällande Jan Björklunds avgång.  Tidningen skriver att han meddelat partiledningen sitt beslut, och att beskedet kommer att lämnas på en presskonferens inom kort. Uppgifter till Dagens Nyheter gör gällande samma sak. Under eftermiddagen bekräftade även Liberalerna på sin hemsida att Jan Björklund inte ställer upp för omval som partiledare i november. Han kommer sitta kvar som partiledare tills en ny ledare har valts.

Texten uppdateras löpande

Text: Elle Kari Karlsson

Foto: Liberalerna

Foto: Liberalerna