Släpp blommorna fria – snart är det vår

lilaochorgangetulpaner

SKURUP. Skurupsposten gav sig ut på stan efter vårtecken. I stormen hittade vi fynd ute såväl som inne. 

– Det märks att folk vill ha vår inomhus när det inte känns så vårigt ute, säger Maryann Nyberg som arbetar på Flora blommor.

Flora blommor säljer just nu mest tulpaner och vårlökar.

Årets första veckor domineras av tulpaner och tulpanens dag var i mitten av januari, men annars är det få blomköp just nu. Efter en hektisk jul väntar nu blomsterbutikerna i Skurup på deras största högtid – alla hjärtans dag.

Blommorna utanför butiken plockas ut i april, om och när vädret tillåter. Nu är det väldigt stormigt i Skurup och i blåst håller inte så många blommor ute säger personalen.

– Det finns många fina tulpaner i butiken nu, och nu är det många kontrastfärger, vi har många buketter i lila och orange, och det känns nytt, säger Maryann Nyberg på Flora blommor.

– Vi har också många fina franska tulpaner, de är lite längre och arrangeras solitärt, med några få tulpaner och annan dekoration, säger Maryann Nyberg.

Franska tulpaner håller längre än vanliga tulpaner, runt sju till åtta dagar, och de är längre än vanligt.

Maryann Nyberg visar hur tulpanknopparna ska se ut för att hålla så länge som möjligt. De ska vara lite gröna och krispiga som bilden nedan menar Maryann Nyberg.

franskatulpaner-insdia

På stan finns det många vårblommor som är på väg upp. De flesta buskar och träd har fått knoppar. Nedan följer en rad bilder Skurupsposten fångade på stan.

Insida-snodroppar

Snödroppar i en trädgård på väg upp.

krokus

Krokus går att skymta nära församlingshemmet.

Vintergack

Vintergäck i en trädgård nära tågstationen. Vintergäck finns lite här och var, ensamma och i grupp.

 

Text och foto: Jenny Lind