Smak i Skurup: Smaksymfoni i Abbekås

Restaurangen ser inte mycket ut för världen utanpå. Foto: Gabriel Nilsson

Utifrån ser restaurangen inte ut att vara mycket för världen. Foto: Gabriel Nilsson.

ABBEKÅS. Resturangen Dinah’s place är väl värt ett besök. Stora portioner till förmånliga priser står på menyn.

En gråmulen torsdag besökte redaktionen restaurangen Dinah’s place i Abbekås. Ett besök som värmde upp den kalla septemberdagen.

Restaurangen ser inte mycket ut för världen då den ligger placerad intill vägen som leder genom Abbekås. Men det är inte utsidan som räknas, det är insidan. I alla fall i detta fallet.

När vi passerat de två entrédörrarna slås vi av ett brett utbud skrivet på en stor klassisk griffeltavla bakom disken. Man kunde inte annat än att för en sekund tänka tillbaka på tiden i skolan när vi var unga, eller när våra föräldrar var det rättare sagt. Dagens matrecensenter har nämligen endast 19 respektive 21 års erfarenhet av detta jordeliv.

Med en stilren och trevlig interiör med svarta bord och stolar i kombination med röda servetter och utsmyckningar ger restaurangen ett mysigt intryck. Plus i kanten för konsten som passade perfekt på de ljusa väggarna.

Foto: Gabriel Nilsson

Interiören får ett tumme upp från recensenterna. Foto: Gabriel Nilsson.

Efter en kort stunds betänketid föll valet på en pannbiff med pommes och en fläsksteksburgare med samma sorts potatis. Fem minuter efter beställningen anlände maten, uppdukad på ett ytterst trevligt vis, till bordet. Portionerna är stora och maten smakrik. En tallrik med pommes frites, som är både frasiga och har en elegant skåra i mitten, var ett utsökt tillbehör till pannbiffen respektive fläsksteken. Ett stort plus för rikligt med sås, lingonsylt och remouladsås. Här borde andra restauranger ta efter. Personalen var med all rätt så säkra på att maten var god att de inte behövde bemöda sig med att fråga oss om vad vi tyckte.

Pannbiff med pommes. Foto: Mattias NilssonFläskstek med pommes. Foto: Gabriel Nilsson.

 

Pannbiff med pommes och fläsksteksburgare med pommes. Foto: Mattias Nilsson och Gabriel Nilsson.

Priset för maträtterna, inklusive två 33 centiliters läskedrycker, landade på summan på 215 kronor. Ett pris som, baserat på vad vi fick till bordet, inte går att klaga på överhuvudtaget. Lita på att vi återkommer inom kort!

BETYG:
Prisvärdhet: 5/5
Bemötande: 3/5
Serveringstid: 5/5
Mat: 4/5

Bild och text: Gabriel Nilsson och Mattias Nilsson