Späckat schema för Skurups unga under höstlovet

image0

Gummifabriken är en av de platser där det under höstlovet kommer anordnas aktiviteter för Skurups unga. Foto: Jesper Friman

SKURUP. För att sysselsätta kommunens ungdomar under höstlovet har flera aktiviteter planerats i Skurup. Fokus har legat på att skapa ett varierat schema som passar de flesta. 

Under höstlovet, vecka 44, har Kultur och Fritid tillsammans med lokala aktörer förberett ett späckat schema med aktiviteter för kommunens ungdomar. Samtliga aktiviteter är kostnadsfria, men några av dem kräver föranmälan. Att planera ett höstlovsprogram har blivit en vana i Skurup och kommunen brukar sammanställa ett program inför varje lov.

– Vi har försökt anordna aktiviteter som är intressanta för många olika barn och ungdomar, säger Tobias Embretsen, chef för Skurup kommuns fritidsgårdar.

En av höstlovsprogrammets stora höjdpunkter är utflykten till Liseberg som fritidsgårdarna ligger bakom. Tobias Embretsen berättar att utflykten blev fullbokad på åtta timmar och att 30 stycken ungdomar och ledare kommer åka till Göteborg den fjärde november. Utflykten har varit efterlängtad bland fritidsgårdens unga och redan innan pandemin var det långt gångna planer på att arrangera resan, som är planerad av ungdomarna själva.

– Det är viktigt att ungdomarna får en aktiv fritid även när det inte är någon skola, säger Tobias Embretsen.

Han berättar att fritidsgårdarna har lagt ett tydligt fokus på utflyktsaktiviteter under höstlovet. Detta för att längtan efter dessa aktiviteter har varit stora under pandemin och att de minskade restriktionerna lett till att man kan arrangera roligare utflykter.

En av aktörerna som bedriver höstlovsaktiviteter är kulturskolan. För tionde året i följd arrangerar de ett filmkollo, men de kommer även anordna en konstworkshop för 9–13 åringar samt streetdans för killar.

– Vi på kulturskolan tycker det är viktigt att ungdomarna i Skurup ska få testa på saker de inte brukar göra. Därför kommer vi anordna aktiviteter som vi i kulturskolan vanligtvis inte anordnar, som till exempel streetdans. Vi tror det är många killar som är intresserade av dans och hittills har tio stycken anmält sig, säger Magnus Rydlöv, chef för kulturskolan.


Lovprogram dag för dag:

Fredag 29/10

Halloweenkväll på Gummifabriken

Måndag 1/11

Skapa Konst med kulturskolan (1–2 november)

 Tisdag 2/11

Escape room Malmö med fritidsgårdarna

Gummifabriken öppen verksamhet

Bokfika på Skurups bibliotek

Onsdag 3/11

Padel med fritidsgårdarna

Streetdans för killar med Kulturskolan

Läslovsbokmys på Instagram

Gummifabriken öppen verksamhet

Filmkollo på Kulturskolan (3–4 november)

Torsdag 4/11

Liseberg Göteborg med fritidsgårdarna,

Spela innebandy med Skurups IBK

Hemkodat – Bygg maskiner i Minecraft

Fredag 5/11 

Hemkodat – Bygg snyggare i Minecraft – Halloween edition.

Hela veckan

29 oktober-5 november– GPS-tipsrunda för hela familjen.

29 oktober-5 november– Leta spöken på Skurups bibliotek

29 oktober-5 november– Pysselhörna på Skurups bibliotek

 

OBS! Fler aktiviteter kan tillkomma. Läs mer på www.skurup.se/lovaktiviteter.

 

Text & foto: Jesper Friman