Höstlovskul i Skurup

 

Snart släpps barn och ungdomar ut i höstskåne. Foto: Carolina Svalbacke

Efter tio veckor i skolan får skolelever under vecka 44 en paus i höstterminen. Foto: Carolina Svalbacke

SKURUP. Efter helgen nalkas en veckas ledighet för Skurups skolelever. För de som spenderar lovet hemma anordnar kommunen en rad aktiviteter.

Sport, kultur, friluftsliv och läsning. Skurups barn och ungdomar behöver inte misströsta om de blir kvar hemma över höstlovet.

Kommunens fritidsgårdar Gummifabriken, Rydsgård och Skivarp arrangerar olika typer av aktiviteter dagligen. På schemat står bland annat bumperball och luftgevärsskytte.

Men möjligheten att följa med på utflykt utanför Skurup finns också, både till Hylliebadet och till ishockeymatch mellan Malmö Redhawks och Frölunda på Malmö Arena.

För de som längtar ut i naturen och vill på ett lite längre äventyr erbjuder Gummifabriken ett fiskeläger med övernattning i Snogeholm.

I Rydsgård, Skivarp och Skurup anordnar biblioteken en höstlovsvecka där barn 9-12 år kan ta del av ruggiga spökhistorier och delta i en bokfika. Kanske hela familjen eller kompisgänget vill testa sina kunskaper på en quizkväll på Skurups bibliotek? Eller bara fredagsmysa med med sagostund på biblioteket i Rydsgård?

Alla mellan 13-20 år är välkomna att avsluta höstlovet med en halloweenkväll innehållandes spökrunda, aktiviteter, sminkning, nachobuffé och filmkväll på Gummifabriken.

kommunens hemsida kan du läsa om vilka aktiviteter som kräver föranmälan.

Text: Maja Winberg