Perikles bjuder till första dansen för säsongen

SKURUP. Nu är det dags igen. Ulla Larsen, verksamhetsansvarig på Folkets Hus och Park, berättar att det har blivit tradition att dansbandet från Ystad startar upp danskvällarna i Skurup.

Det brukar bli slutsålt när Perikles kommer till byn, 500 dansglada personer får fylla lokalen. På grund av dåligt väder har det varit färre besökare ett par år men den här gången är det redan många som har köpt biljetter. Många förköper sina biljetter smidigt på nätet.

Vad som händer runt omkring Skurup avgör hur många besökare som kommer, säger Ulla Larsen. Ska ett stort band locka folk så måste man boka dem i god tid. Ulla Larsen berättar att sommarplaneringen är i full gång:

– Tre större band är inbokade redan: Donnez, Skåningarne, Sannex. En spelning med ett rockabilly/countryband är också planerad och inbokad i maj.

Men först är det alltså dags för Perikles att inleda danssäsongen i Skurup. Bandet kommer stå på scen och spela från klockan 21 idag, fredag. Strax innan midnatt blir det dags för korvgrillning om vädret tillåter, i annat fall blir det korvgrillning inomhus.

Skurupsposten kommer att vara på plats med filmkamera under fredagskvällen.

 

Text och foto: Elisaveta Gräsbeck