Stora mål för Skurups innebandydamer

14409510_10154538968676369_4656863662423218576_o

SKURUP. Segervittring inför kvällens bortamatch i damernas division 2. Skurups Innebandyklubb siktar på upprepning av 10-1 segern mot Gårdarike.

– I kväll skall vi försöka trumma på på samma sätt som när vi mötte dem sist. Vad jag förstår skall det vara ungefär samma lag som senast, säger Skurup IBK:s tränare Niklas Söderberg.

Förra säsongen slutade Skurups Innebandyklubb på andra plats i det som då kallades division tre. De var tätt följda av Gårdarike. Ändå blev det stor seger för Skurups damer i lagens senaste match. Inför i år har seriesystemet byggts om och båda lagen spelar nu i division två.

Andrea Pettersson anslöt till laget i så sent som i mitten av förra säsongen. Inför i år blev hon utnämnd till lagkapten.

– Det känns bra, vi har haft en bra försäsong med mycket fys. När vi väl är ihopspelade så kan vi spela riktigt fint med mycket klappklapp-spel om alla är taggade, säger Andrea Pettersson.

Seriespelet drog igång den nionde oktober med förlust mot Willands IBK. Veckan efter tog Skurups IBK årets första seger och nu hoppas man kunna bygga vidare. Matchen mot Gårdarike spelas i kväll klockan åtta i Vellinge Sporthall.

– Det är alltid spännande i början av säsongen. Vi har ett bra lag som är taggade och sugna både bland spelarna och lagledarna. Vi siktar på den övre halvan. Vi är fortfarande rätt unga och nya, men känslan är att vi skall ligga där, säger Niklas Söderberg.

Text: Niklas Gyberg Ivarsson
Bild: Birthe Roadsson