Tipsrunda för stora och små

SKURUP. Tipspromenad, tipsrunda eller poängpromenad. Kärt barn har många namn. Naturskyddsföreningen i Skurup drar igång med tipsrunda runt Svaneholmssjön. Med premiär denna vecka kan du passa på att komma ut i naturen.

Frågorna är lagda på två olika nivåer och tanken med tipsrundan är att locka fler personer till att vara i naturen. Styrelseordförande Richard Bergendahl säger att det är smidigt att ta sig runt Svaneholmssjön och att sträckan är tillgänglighetssanpassad. För vuxna kostar det 20 kronor och för barn kostar det 10.

Varför arrangerar ni just en tipsrunda?
– För att väcka folks intresse och få fler personer att hänga i naturen. Det är viktigt för yngre och för familjer framförallt, säger Richard Bergendahl från Naturskyddsföreningen i Skurup.

Tipsrundan är igång mellan klockan 10-14 men föreningen anordnar ett annat tillfälle även senare i oktober.

Är tipsrundor något ni kommer att fortsätta med framöver?
– Blir det bra så fortsätter vi.

Text: Yasmine Abdullahi

Faktaruta
Naturskyddsföreningen är en ideell miljöorganisation som idag har växt sig till Sveriges största miljöorganisation. Föreningen arbetar mycket med påverkansarbete och har klimat, hav, skog, jordbruk och miljögifter som viktigaste arbetsområden. Alla aktiviteter som Naturskyddsföreningen har arrangeras av lokala kretsar, länsförbund, nätverk eller rikskansli.