Villaägaren en av de tre döda

IMG_5505inne

SKIVARP. Förundersökningsledaren bekräftar att villaägaren är en av de tre män som hittades döda i fredags. Tomten till villan är fortfarande avspärrad.

Tre dagar har gått sedan tre män hittades livlösa i en villa i Skivarp. Huset, vars fasad är prytt med julbelysning, är fortfarande avspärrat av polisens blåvita band. Bakom tomten sträcker ett fält ut sig, och det är tyst i grannskapet.

En man i fyrtioårsåldern kommer förbi villan för att kolla in avspärrningarna.

– Det här är det enda som det pratas om här i Skivarp. Och det spekuleras ju rätt friskt kring vad det är som har inträffat. Kolla bara som det skrivs på Flashback, säger han.

Mannen bor själv i området, och driver en spelbutik i Skivarp. Han har goda minnen av den nu döde mannen.

– Det var en jävligt trevlig kille. Han brukade komma in för att spela ibland, vi pratade en del. Men han jobbade till sjöss, och nu var det ett tag sedan vi sågs, säger han.

Enligt en kvinna boende i närheten var villaägaren en god och vänlig granne. Han hade bott i grannskapet i tre år, men han var ofta borta i tjänsten.

– Jag sprang på honom ibland när han var ute och rastade hunden, han var alltid väldigt trevlig. Han sa att jag kunde komma in på en kopp kaffe, säger hon.

Bertil Nilsson bor ett stenkast från villan och är engagerad i flera lokala verksamheter. I dagarna har han fått besök från flera journalister som har frågat hur han har tagit emot beskedet om de tre dödsfallen.

Han säger att han känner sig trygg i området och ogillar att händelsen stjäl fokus från allt positivt som händer i bygden.

– Det är väldigt tragiskt, det som har hänt. Men det förändrar inte faktum att detta är ett väldigt lugnt område, säger Bertil Nilsson.

Förundersökningsledaren Pernilla Åström bekräftar att en av de döda männen är ägare till villan. Hon säger att omständigheterna kring händelsen ännu är oklara och vill inte gå in på detaljer i fallet.

– Vi har vissa uppgifter om vad de döda männen hade för sig och vad de skulle göra under dagen, men det är inget vi vill gå ut med, säger Pernilla Åström.

Enligt Pernilla Åström har polisen inga planer på att presentera någon ny fakta under de närmaste dagarna. I stället inväntar de resultaten av den tekniska och rättsmedicinska undersökningen.

– Dels inväntar vi uppgifter från obduktionerna, dels från de fynd som inhämtats på platsen. Vi får avvakta helt enkelt, säger hon.

Odd Johansson, advokat till den mordmisstänkte mannen, vill inte säga mer än att hans klient är satt på fri fot.

– Han nekar till brott och det råder förundersökningssekretess. Mycket mer får du inte ut av mig, säger han.

Text: Marcus Bornlid Lesseur & Peter Hultgren
Foto: Peter Hultgren