Skurup cyklar genom krisen

magnus nilsson kopia

Cyklarna säljs i rask takt på Action och Trend, den här veckan har delägare Magnus Nilsson fått en beställning på två stycken cyklar värda 60 000 kronor vardera.

SKURUP. Corona får svenskarna att cykla mer än någonsin. Sportbutiken Action och Trend i Skurup har ökat sin försäljning med 35 procent och leverantörerna hänger inte med.

Bredvid på E6:an dundrar bilarna förbi, men inne på sportbutiken ”Action och Trend” är ett annat fordon i centrum. Cyklar står uppradade för försäljning men enligt delägare Magnus Nilsson gäller det att vara snabb med plånboken.

– Vi har fått säga nej till kunder för att leverantören haft slut och inte kunnat leverera, säger han.

Främst är det elcyklarna som går åt men även mountainbike och klassiska cyklar säljer slut, och är svåra att få tag på hos leverantören. Det blir ett problem när sportbutiken inte kan leva upp till kundernas önskemål.

– Vi har ökat försäljningen med 35 procent under året, nu har vi nästan helt tomt på cyklar, säger Magnus Nilsson.

leijon

Per Leijon, cykelansvarig på Action och Trend, är i full gång med att serva en kunds cykel.

På frågan kring varför fler köper cykel i Skurup svarar Magnus Nilsson att allmänheten nog insett hur smidigt fordonet är.

– Speciellt elcyklar är smidiga. Det är många som bor i byn och så går det fortare med cykel till affären än att backa ut bilen och hitta en parkering, säger han.

– Många tror att elcyklar går att köra runt på utan att trampa. Så är det inte, men du kanske inte är helt genomsvett när du kommer fram till jobbet.

Under coronapandemin har cykeln även blivit ett sätt att undvika trängseln i kollektivtrafiken men Magnus Nilsson tror även att de som arbetar hemifrån hakat på cykeltrenden.

– Många blir permitterade och vill ha något att göra, det är bra sätt att motionera på.

Fakta:
– Försäljningen av cyklar i Sverige har ökat med nära 30 procent under cykelåret 2019/2020 (perioden 1 september till 31 augusti) jämfört med tidigare år, enligt TT.

Text och foto: Mathea Jakobsson