Behrang lockar mellopubliken med falafel

Behrang Miri är före detta deltagare på Skurups folkhögskola, på lördag tävlar han i Melodifestivalens första deltävling.

Hur känns det inför lördag?
– Väldigt kul och spännande. Det är inte varje dag man får möjlighet att nå tre miljoner människor.

Vad tror du om dina chanser?
– Svårt att säga. Jag är stolt över vår låt, budskapet och helheten. Det handlar om hur man levererar på tre minuter.

Vad kan vi förvänta oss av ditt nummer?
– Vi är inspirerade av Jay-Z och Alicia Keys låt ”Empire State of Mind”. Vi vill få fram den urbana känslan. Jämfört med två år sedan är det mer minimalistiskt. Det är inte lika mycket som händer på scen, låten får tala för sig själv.

Vad har du med dig från Skurup som kan hjälpa dig på lördag?
– Jag har uppträtt på både Gummifabriken och på folkhögskolan. Alla fritidspedagoger, lärare och skolpersonal har inspirerat mig mycket. Jag ser mig som en Skurupsbo. Rösta på mig så bjuder jag på falafel, ayran och pytt i panna.

Om du inte får tippa dig själv som vinnare, vem vinner då?
– Det är upp till folket men jag älskar Kristin Amparo.

 

Lyssna på Behrang Miris tävlingsbidrag 2013: ”Jalla Dansa Sawa”

Text: Karin Forser
Bild: Pressbild