Clowner sprider sig till Skurup

SKURUP. Under helgen har clowner fortsatt att oroa i Skurup. Skolelever har larmat personal efter att de blivit skrämda av en clown och hot på Instagram har riktats mot befolkningen i Skurup.

Skolelever på Nils Holgersson gymnasiet i Skurup ska i fredags ha blivit skrämda av en clown och larmat trygghetsväktare på skolan. Väktare har också varit utplacerade på Mackleanskolan och Rutgerskolan förra veckan. I nuläget ombeds personal på plats att vara uppmärksamma.

Larmcentralen för region syd har hittills fått in 120 samtal angående oro kring clowner.

–Det absolut värsta är att man kan skrämma slag på människor, men också att det tar på resurser, säger Ewa-Gun Westford, kommunikatör för polisen i region syd.

Clowner har setts både i Svedala, Svalöv och områden i söderslätt. Trenden, som ursprungligen kommer från USA och England, har spridits sig till Sverige och incidenter har rapporterats runt om i landet.

Ewa Gun Westford berättar att polis informeras kring clowner för att sätta upp det på agendan. Att klä ut sig till clown är i sig inget olagligt, men om det skulle leda till något allvarligt kan det både vara ofredande och olaga hot.

–Men man ska inte oroa sig för mycket om det här. Och man ska inte utsätta andra, för man vet inte hur situationen kan förändras för den som blir utsatt, säger Ewa Gun Westford.

Text: Maja Persson
Bild: Instagram

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Rättssociolog: Att sätta upp ett medborgargarde mot clowner är en väldigt farlig tanke | #skurup17

Kommentarerna är stängda.