Ett fullspäckat novemberlov för barn och ungdomar

dsc_0720

Foto: Erdin Asanovski

Skurup. Är du nyfiken på hur man gör en app? Vill du göra dina egen trollstav? Eller kanske föredrar du spela online? Under höstlovet erbjuder Skurups kommun många aktiviteter för barn och ungdomar som vill hålla sig sysselsatt.

Inga förkunskaper krävs, en del lånar ut material på plats och andra bjuder även på fika. Dem flesta aktiviteter är gratis men en del kräver föranmälan på grund av begränsat antal platser.

Gummifabriken är en av många arrangörer som erbjuder aktiviteter under lovet.
– I år samverkar vi med biblioteket, kulturskolan och andra föreningar i kommunen, därför har vi ett större och bredare utbud med aktiviter som vi hoppas lockar många, säger verksamhetschefen Rickard Andersson.

Under novemberlovets andra dag, från klockan 18 till 20 garanterar fritidsgården i Rydsgård en fartfylld upplevelse för besökarna med Segway åkning. Under den första timmen kan elva och tolv åringar prova på, medan dem som är äldre får resten av timmen att åka.

För de barn och ungdomar som har tid och lust kan man under vecka 44 hålla sig aktiv med något man tycker om eller så kan man ta tillfället i akt för att pröva på något nytt.

Tre tips:

Tisdagen 1 november från klockan 10 till 12 kan dem som går i årskurs ett till nio prova på judo i Sparbank Arena – budohallen.

Onsdagen 2 november klockan 14 kan barn från 6 års åldern träffa på trollkonstnären Rosini i Skurups bibliotek.

Torsdagen 3 november  klockan 17.30 till 21 har fritidsgården i Rydsgård cirkusskola. Ålder: 11-12 år mellan 17.30 till 19.30 samt 13-20 år mellan kl 19 till 21.00.

Flera tips på aktiviteter under höstlovet för barn och ungdomar i Skurups kommun hittar du här:
http://www.skurup.se/höstlovsaktiviteter

Text: Erdin Asanovski