Fler uppgifter om fem år gammalt mord efterfrågas av polisen

SKURUP 2014-10-04 Polisens avspärrningar i centrala Skurup i Skåne, där en yngre man misshandlades till på lördagseftermiddagen, enligt polisen. Ett larm om en pågående misshandel utomhus kom in strax efter halv fem och en kvart senare kunde den första polispatrullen på platsen konstatera att mannen var avliden. Enligt expressen.se har mannen dödats med en yxa. Foto: Drago Prvulovic / TT / Kod 70040

Polisens avspärrningar på platsen efter Folkparksmordet lördagen den 4 oktober 2014. Foto: TT

Skurup. Folkparksmordet som ägde rum i Skurup 2014, där en 36-årig man miste livet är fortfarande olöst. Fallet klassas i dag som ett så kallat kallt fall, trots detta tar polisen mer än gärna emot tips och uppgifter från allmänheten.

För fem år sedan, den 4 oktober 2014, avled den 36-åriga Andjelo Biscan efter att ha misshandlats och knivhuggits utanför Folkets park i Skurup. Mordet skedde på eftermiddagen efter att 36-åringen och tre andra män börjat bråka utanför Folkets park. Alla fyra bar medhavda tillhyggen.

En av de inblandade männen dömdes först till mordet men frikändes efter att fallet tagits upp i hovrätten. Samma man har vid ett senare tillfälle dömts till 14 års fängelse för ett annat mord på Kristianstadsgatan i Malmö.

Alla tre männen dömdes till två års fängelse för grov misshandel. Hovrätten kunde inte fastslå vilken av männen som utdelat det dödliga våldet mot Andjelo Biscan och kunde därför inte fälla någon av dem för mordet.

Bo Lundkvist, ansvarig för polisens enhet för kalla fall, säger till Ystads Allehanda att de förutsätter att någon av de tre männen utdelat det dödliga våldet, men att mer uppgifter behöver samlas in för att kunna gå vidare i ärendet. Han säger också att man bör höra av sig även ifall man känner att man inte sitter på relevant information.

– Det kan visa sig att de uppgifterna i sin tur leder vidare till nya personer när man berättar om iakttagelser som inte kommit fram tidigare. Låt oss avgöra om det du har att berätta är något av vikt, säger Bo Lundkvist till Ystads Allehanda.

Ifall du har uppgifter om händelsen eller vistades i närheten av Folkets park i Skurup den 4 oktober 2014 kan du lämna dina tips till polisen på telefonnummer 114 14.

Text: Andreas Persson